Bier en eten combineren

Bier bij een herfstig gerecht: kip gestoofd in bockbier

Het is herfst, tijd voor stoofvlees Heerlijk om te koken in bier, en heerlijk om bier bij te drinken. Maar welk bier, en hoe maak je het op zijn allerlekkerst? De redactie van Beerpairing.nl is op onderzoek uitgegaan. We beginnen met een snel en heerlijk kipgerecht, eens wat anders dan rundvleesstoof.

Kip gestoofd in bockbier, met IJBok ernaast

Bron: Allerhande

Omdat dit gerecht heerlijk en herfstig is, maar wordt gemaakt met kip in plaats van rundvlees, is het mogelijk om ook na je werkdag nog te beginnen met het maken van dit heerlijke stoofgerecht. Het duurt namelijk niet al te lang!

25 g ongezouten roomboter
4 scharrelkippenpoten
2 tenen knoflook
600 g geschilde bospenen
250 g kastanjechampignons
320 g zilveruitjes
1 stuk takje rozemarijn
250 ml kippenbouillon in pot
300 ml bockbier (neem een simpel flesje Grolsch herfstbock om in te koken)

  1. Voorbereiden en bakken

    Verhit de boter in een braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en eventueel zout en bak in 10 min. rondom goudbruin.

  2. Stoven

    Snijd ondertussen de knoflook fijn en de bospeen in stukken van 2 cm. Halveer de champignons. Laat de zilveruitjes uitlekken. Neem de kip uit de pan. Bak de knoflook, bospeen, champignons en rozemarijn 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de zilveruitjes, bouillon en het bockbier toe en breng aan de kook. Voeg de kippenpoten toe en stoof met de deksel op de pan op laag vuur in 1 uur gaar.

  3. Genieten

    Neem de kippenpoten uit de pan en kook de stoof zonder deksel op laag vuur 15 min. in. Trek ondertussen het kippenvlees van het bot en voeg toe aan de stoof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *